Hønsefrikasse er så godt syntes jeg- men for en jobb og koke den høna, rense, plukke og det tar sånn tid. Da jeg kom over denne oppskriften så tenkte jeg- hvorfor har ikke jeg tenkt på det før- bruke kyllingbryst !
Oppskriften fant jeg her på Matprat
INGREDIENSER til to
- 2 stk kyllingfilet
- 3 stk potet
- 1 stk løk
- 2 stk gulrot
- 0,5 stk purre
- 0,25 stk knollselleri
FRIKASSÉSAUS:
- 2 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 4 dl hønsebuljong
- ca 1 dl matfløte
SALT OG PEPPER
SMAK TIL MED LITT PRESSET SITRON EL. SITRONSAFT
Jeg kokte kyllingbrystene først og bruke den kraften til å blande ut hønsebuljongen i før jeg laget sausen. Grønnsakene kokte jeg også for seg og brukte noe av kokevannet til å få passe konsistens på frikasseen. Blandet alt sammen og smakte til.
Litt annerledes fremgangsmåte en originalen- men syntes det blir mest smak slik.
Enkelt og godt- det var mitt middags tips
Ha en fin dag !
Smil og Klem
Monica
Takk for påminnelse av denne "gode gamle " retten! :) Elsker å lese oppskrifter på nett!
SvarSlettDenne så nydelig ut!
Ha en fin uke!
Klem fra Vigdis