søndag 2. november 2014

Solskinnsboller

Det er en stor deig, så oppskriften kan fint halveres- det ble 40 store Solskinnsboller


 
 
 
250 gr smør
8 dl lettmelk eller vann
2 dl appelsinjuice
3 dl sukker
2 egg
2 poser tørrgjær for søte deiger
4 ts kardemomme
ca 2,1 kg hvetemel
 
Fyll
 
5 ss brunt sukker
4 ss kanel
1 pakke med ferdig vaniljekrem

Rosiner om det ønskes

egg til pensling
 

Smelt smør, tilsett melk eller vann og appelsinjuice. Varm til den blir fingervarm. Rør gjæren ut i litt av væsken- tørrgjær tilsettes direkte i bollen sammen med hvetemelet. Rør eggene ut i resten av melken.
 
 
Ha alt det tørre i bakebollen og tilsett væske mens maskinen går. Elt deigen i maskinen i ca 6-8 minutter helt til den blir glatt og smidig og slipper bakebollen.
 
 
Dekk til bakebollen og sett til heving i ca 40 minutter. Ha deigen ut på bakbordet og del den i to emner. Kjevle hver del ut til et rektangel.
 
 
Dryss over kanel og brunt sukker. Jeg tok rosiner også på den ene halvparten.  Rull sammen og del i skiver som til kanelboller. Sett de på steke brettet og la de heve i 40 minutter med klede over. Lag en grop i hver bolle og legg i en ss vaniljekrem i hver bolle, Pensle med sammenpisket egg og stek på midterste rille i varm stekeovn ved 230 grader i 8-10 minutter. Avkjøl på rist.
 




 Velbekomme
 
Smil og Klem
 
Monica

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar