tirsdag 6. november 2018

Sitron-snurrer og nytt bloggnavn

Det var på tide med nytt bloggnavn
Livet er i stadig forandring og noen interesser er ikke så givende lenger og nye har dukket opp. For de som kjenner meg fra noen år tilbake, så har jeg hatt en blogg tidligere også som heter Fru Sjøakersperler. Den bloggen ligger der ute og svever- ville ikke ta den bort for det er et fint minne. 
Monicas Lykke endrer nå navnet til i Monicas beste alder- for ja den beste alderen er den vi er i. 
Har blogget lite i lang tid nå, kanskje et navnebytte vil få det til og blir litt oftere. 
Jeg er fortsatt meg, bare med nye sider 


Deler sitron-snurrer med dere, helt i gammel stil 





Sitronsnurrer

Deig:
5 dl fingervarm melk 
240 g sukker
1 pose tørrgjær
3 egg, romtempererte
160 g smeltet smør
2 ts salt
800-900 g hvetemel

Fyll:
Lemon curd

Glasur:
ca 350 g melis
5–7 ss ferskpresset sitronsaft



Ha den lunkne melken over i en stor bolle og rør inn sukkeret.

Dryss over tørrgjær og sett bollen til side i 5 minutter.

Rør inn smeltet smør, egg og salt.
Tilsett melet gradvis til du har en myk og fin deig. Det er ikke sikkert at du trenger alt melet.

Smør en bolle med litt olje og ha deigen i. Dekk med plastfolie og la heve til dobbel størrelse.

Velt deigen ut på en lett melet eller oljet  kjøkkenbenk og kjevle ut en stor rektangel.

Smør  lemoncurd utover i en jevnt lag. Rull hele deigen til en stram rull.
Kutt rullen i like store emner.

 Kle en langpanne med bakepapir og plasser snurrene på.
Dekk med plastfolie/rent kjøkkenhåndkle og etterhev i 1 time.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Pensle bollene med kremfløte stek dem i 15-20 minutter eller til de er gyllenbrune.
Avkjøl bollene litt.
Rør sammen melis og litt sitronsaft og ha over bollene.

4 kommentarer: