Det mest supre med denne kaken i tillegg til at den er god- er at den kan lages et par dager før.
Bare den oppbevares kaldt.
Bare den oppbevares kaldt.
350 g
salte peanøtter
1 pk, 200 g Ritz salte kjeks
6 eggehviter
5 dl sukker
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Legg
kjeks i en frysepose og knus til mindre biter (men ikke ”pulver”) ved å rulle
en kjevle over. Gjør det samme med peanøttene.
(Du kan også kjøre kjeks og peanøtter sammen til en grov masse med en
foodprocessor)
Stivpisk
eggehviter, tilsett sukker litt etter litt og pisk til en fast marengs.
Vend inn knust kjeks, knuste peanøtter, bakepulver og vaniljesukker.
Hell i en bakepapir kledd langpanne (30x40 cm).
Stek i varm stekeovn 180oC, på midterste rille i 30-35 min.
Avkjøl kaken helt i formen, hvis ikke vil den være veldig løs.
Glasur:
100 g
smør
200 g lys eller mørk kokesjokolade
6 eggeplommer
100 g melis
Tips: Kokesjokolade kan byttes ut med firkløver eller melkesjokolade.
Slik lager du glasuren
Smelt
smør og sjokolade over svak varme. Rør sammen til en jevn glasur. Pisk
eggeplommer og melis til lys eggedosis og vend inn den lunkene smør- og sjokoladeblandingen.
Sett eventuelt glasuren litt i kjøleskapet, slik at den tykner litt før den
smøres over kaken.
Sett kaken kjølig slik at glasuren stivner, før den skjæres opp.
Oppbevares kaldt i tett boks i 6-7 dager
Tips:
kaken bør avkjøles helt før du smaker på den, - hvis du klarer å vente!
Smil og Klem
Monica
Fristende kake Monica. Selv om jeg ikke er kakemenneske, synes jeg nøtter er veldig godt, så denne ville nok jeg like.
SvarSlettHåper dere ikke bare har malt i påsken, men hatt noen fine dager. Vi har jo vært på vårt elskede Hvaler vettu.
Den kaken så god ut Monica. Her i huset er det slutt på søtsaker fremover. Pondusen vår skal ned så nå er det sunnhet og trening som gjelder for oss. Må nok motstå fristelsen av å lage noe sånt, for å ha slikt i hus går dårlig for meg:-).
SvarSlettDet var forresten jeg som tutet på deg i går, når du var ute og gikk med hunden. Jeg var på vei til jobb.
Ønsker deg en flott siste påskedag.
Klem fra Anne Line
Vet at jeg en gang kjøpte slik kjeks for å lage den kaka.
SvarSlettMen det fikk jeg visst ikke gjort. (kanskje heldigvis, hehe)
Ser kjempegod ut, må nok lage den til min kjære en gang.
Han er veldig glad i peanøtter, og jeg i sjokolade, så da
har vi er god mix hehe.
Ha ei riktig god våruke :)
Haha, jag skulle allt provsmaka innan den
SvarSlettsvalnat :) Ser så jättegott ut.
Kramar/AM
Virkelig farlige bilder du legger ut...kunne kjenne smaken og slik-vil-jeg-spise-nå-følelse!
SvarSlettSer veldig god ut:)
Håper du har hatt en fin påske...nå er det vår:))
Farlige fristelser men jeg er i grunnen glad for at jeg slipper å spise den. Men den ser veldig, veldig god ut. Kos deg med siste dagen av påsken og ha en fin uke!
SvarSlettKlem fra nord.
Nam nam, så flott ut
SvarSlett...må bare huske å sjekke bloggen din neste gang jeg skal bake ..... Endte opp med posekake med brownies denne gangen.....
Jorunn
Ja den er nyyydelig. Har laget den et par ganger.
SvarSlettKlem fra meg
Du er flink å stå på og lage kaker Monica :)
SvarSlettJeg er såpass rar jeg at jeg ikke engang liker kaker selv,men er heldigvis glad i å bake dem og prøve nye ting da :)
Derfor er det jo så gøy å finne kaketips hos medbloggere slik som hos deg :)))
Håper du har hatt en super påske,tenk nå er den allerede over!!!! Skulle bake en suksessterte men så ville Martine prøve,og vi kan vel trygt si den ikke ble helt 100 %.Men gøy at hun vil prøve,prøve og lære !
Ha en fin ny uke Monica!
Toveklem :)
Mums....
SvarSlettKram,
Titti