Rett å slett godt og sunt brød
1,3 kg fin sammalt hvete
200 gr sammalt rug, fin
200 gr helkorn hvete
2 poser tørrgjær
2 strøkne ts salt
9 dl kruskakli
1 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner
1,5 l vann
5 dl lettmelk
Det er til 3 brød i 2 liters former
Bland alt det tørre. Bruker du fersk gjær så løs den opp i litt av væsken. Arbeid deigen godt- den skal være løs. Juster vannmengden etter deig konsistensen.
Forhev i ca 1 time. Helles i formene og dras ut med en slikkepott. Etterheves ca 20 minutter.
Settes inn i varm ovn. Stekes på 220 gr i 1 time. Ta ut brødene, hvelv de ut av formene og vend den blekeste delen opp. Skru ned ovnen til 180 gr og stek ca 30 min til. Steketiden avhenger noe fra ovn til ovn. Bank på brødene under og er det en hul lyd er de ferdige.
De holder lenge på varmen- og det er vanskelig å la være å skjære en skive. Skjæres det for tidlig kan brødet virke deigete.
Velbekomme
Smil og klem
Monica
Kjempefint. Denne skal jeg prøve i helgen Bon apetit
SvarSlettDette skal jeg lage ;) Takk for oppskrift og masse inspirasjon :)
SvarSlettKlemmmmmmmmm <3
Gomorron
SvarSlettIdag ska jag baka, det gör jag inte så ofta.
Så nya recept är välkomna, ser så gott
ut med den osten på.
Ha en fin helg
Kramar/AM
Nederste bildet med en kopp te til , sukk det hadde vært noe det :-)
SvarSlett