torsdag 30. oktober 2014

Ingers rugbrød

Rett å slett godt og sunt brød 
 

1,3 kg fin sammalt hvete
200 gr sammalt rug, fin
200 gr helkorn hvete
2 poser tørrgjær
2 strøkne ts salt
9 dl kruskakli
1 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner
1,5 l vann
5 dl lettmelk
 
Det er til 3 brød i 2 liters former


Bland alt det tørre. Bruker du fersk gjær så løs den opp i litt av væsken. Arbeid deigen godt- den skal være løs. Juster vannmengden etter deig konsistensen.
 Forhev i ca 1 time.  Helles i formene og dras ut med en slikkepott. Etterheves ca 20 minutter.
 Settes inn i varm ovn. Stekes på  220 gr i 1 time. Ta ut brødene, hvelv de ut av formene og vend den blekeste delen opp. Skru ned ovnen til 180 gr og stek ca 30 min til. Steketiden avhenger noe fra ovn til ovn. Bank på brødene under og er det en hul lyd er de ferdige.
De holder lenge på varmen- og det er vanskelig å la være å skjære en skive. Skjæres det for tidlig kan brødet virke deigete.
 
 
Velbekomme
 
Smil og klem
 
Monica

4 kommentarer:

  1. Kjempefint. Denne skal jeg prøve i helgen Bon apetit

    SvarSlett
  2. Dette skal jeg lage ;) Takk for oppskrift og masse inspirasjon :)

    Klemmmmmmmmm <3

    SvarSlett
  3. Gomorron
    Idag ska jag baka, det gör jag inte så ofta.
    Så nya recept är välkomna, ser så gott
    ut med den osten på.
    Ha en fin helg
    Kramar/AM

    SvarSlett
  4. Nederste bildet med en kopp te til , sukk det hadde vært noe det :-)

    SvarSlett