søndag 26. oktober 2014

Stablebrød og fletteloff

Disse brødene frister til gjentagelse- mange ganger.


Jeg fulgte ingen eksakt oppskrift til fletteloffen og rundstykkene. Men ca sånn her 
 
5 dl melk
100 g meierismør
1 pakke tørrgjær
0,5 ts salt
Ca 1 l mel 

Smelt smøret og tilsett melken. Varm opp til det er fingervarmt.

Ha mel, gjær, og salt i en bakebolle. Jeg er avhengig av Kenwooden. Tilsett melkeblandingen og rør til deigen slipper bollen. Spar litt av melet og juster til passe fast deig. Lag den så løs som mulig.
 La deigen heve til dobbel størrelse- flett loffen, hev den litt til og stekes på 220 grader
 

 
Brukte den sammen grunndeigen til stablebrødet men ble inspirert av Hele Norge Baker Camilla sitt stablebrød HER
 
Orginaloppskriften
 

1/2 pk tørrgjær
Ca. 10 dl hvetemel
2 dl vann
2 dl h-melk
1 egg
1 1/2 ts havsalt
2 ss olivenolje

 

Fyll:

8 ss smeltet meierismør
100 g revet parmesan
1 neve frisk timian hakkes
1 neve frisk basilikum
Saft av 1/2 sitron
3 klyper havsalt

 
Deig:

     Bland alt det tørre i en bolle.
    Varm opp melk og slå i kaldt vann slik at væsken blir fingervarm.
    Bland olivenolje og vann, ha melk i det tørre.
    Ha i egget og elt deigen i eltemaskin i 8-10 minutter.
    Legg deigen på en melet bordplate og kjevle ut et rektangel på ca. 30 cm x 40 cm. 
     
 
Fyll:
 Pensle på smør, strø på parmesan, urter og salt slik at det blir jevnt fordelt.
Ha over sitronsaft.
Del deigen opp i strimler på 8 cm.
Legg remsene oppå hverandre og del de opp i 10 cm. Lag små bunker med firkanter.
    Ta en brødform med litt høy kant og pensle den med smør eller olivenolje.
    Stable oppi deigbunkene og strø over litt parmesan på toppen.
    Hev brødet i 30-45 minutter.
    Stekes på 200 grader i 30-40 minutter.

 
 
 
Det var et morsomt brød og bake, veldig godt og sosialt og spise.

 
Smil og klem
 
Monica

 

1 kommentar:

  1. Gratulerer Monica :D Dette var et flott navn på en blogg ♥ Klinger flott ♪ ♫ ♫♪ ♫ ♫
    Håper du får til følgerknappen....


    God klem Bente

    SvarSlett