søndag 26. oktober 2014

Rabarbrakake med vaniljeis

Når sesongen er der så er det godt å lage dette
Denne oppskriften er til 24 cm form. Til langpanne, gang oppskriften med 2 eller 3 . Lag gjerne en stor porsjon, jobben er den samme og kaken egner seg godt til frysning. Varm litt i ovn før servering.
 
 

180 g mykt smør
180 g sukker
180 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
3 egg
3 ss kaldt vann
5 stilker rabarbra
Sukker og Kanel
 

Varm stekeovnen til 180oC. Skjær rabarbra opp i biter.
Rør smør og sukker hvitt og luftig. Rør inn hvetemel, bakepulver og egg. Kaldt vann røres inn helt til slutt. Hell røren i smurt form. Legg over rabarbra og dryss over sukker, kanel og ev. hakkede mandler.
Stek på nederste rille 35-40 min.

Grunnoppskrift på Vanilje Is



6 eggeplommer
200 gr sukker
2 vaniljestenger eller 3-4 ts vaniljesukker
6 dl kremfløte


Visp eggeplommer og sukker til eggedosis
Tilsett vaniljefrø ( legg stengene etter å ha tatt ut frøene  litt i kremfløten, jo lenger jo bedre)
Visp kremfløten stiv
Bland kremfløten i eggedosisen, visp det godt sammen.


Sett formen i fryseren i 6 timer, men rør i isen av og til under innfrysningen, slik at det ikke danner seg iskrystaller.
   

 
Server kaken lun med krem, vaniljekesam eller is. 
 
Smil og klem
 
Monica
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar