lørdag 29. november 2014

Ostehorn med skinke

 er helt supre å putte i fryseren og ta frem ved behov, jeg pleier som oftest å doble oppskriften
 

5 dl liter melk
100 g meierismør
1 pakker tørrgjær
0,5 ts salt
1 ss sukker
Ca 1 l mel
Ost
Røkt skinke, salami etc

egg til pensling
 

Smelt smøret og tilsett melken. Varm opp til det er fingervarmt.
 
Ha mel, gjær, sukker og salt i en bakebolle. Jeg er avhengig av Kenwooden. Tilsett melkeblandingen og rør til deigen slipper bollen. Spar litt av melet og juster til passe fast deig. Lag den så løs som mulig.
 
 La deigen heve under lokk eller legg en plastfolie over i ca 45 minutter.  Del deigen i 2-3 emner og kjevle ut en rund leiv. Del i 8 deler- smart å bruke et pizzahjul.
 
 Ha godt med ost (jeg liker den litt sterke gode osten for skikkelig ostesmak) og event skinke på hver trekant og rull sammen til horn.


Stekes på 220 grader i ca 15 minutter- varierer litt fra ovn til ovn og størrelsen på hornene.
 
 
 
Blir aldri lei disse
 
Smil og Klem
 
Monica

1 kommentar:

  1. Du er så flink å bake...tryller frem det ene deilige bakverket etter det andre...vann i munn får jeg rett som det er:)
    Takk og god adventhelg til deg:))

    SvarSlett