tirsdag 11. november 2014

Sitronappelsinkake

Frisk og god


Bunn:

300 gr Digestive kjeks
100 gr Cornflakes
150 gr smeltet smør
150 gr sukker

Fyll:

1 egg
4 eggeplommer
1 boks Vikingmelk/boksemelk
Saften av 3 sitroner
Saften av 2 appelsiner
 
Topping :
 
2,5 dl kremfløte
2 toppete ss gresk yoghurt
4 ss melis
 
 
 2 ss revet sitron/appelsinskall
 
 
Bruk en springkake form og fest bakepapir på underdelen og smør kanten rundt.

Knus kjeksen godt (jeg brukte en foodprosessor) og deretter knuser du cornflakesen litt grovere. Bland i det smeltede smøret og sukkeret i kjeksblandingen og hell det i formen og press til en kant rundt. Stekes i 15 minutter på 180 grader. Ta ut og reduser varmen til 160 grader.


Visp eggene til det blir lyst og luftig. Deretter pisker du inn den kondenserte melken og sitrus saften.

Hell massen i kakeformen og stek videre i 20 minutter. Ta kaka ut og oppbevar kaldt natten over.


 
Før servering piskes kremfløten, melisen og yoghurten. Ha over på kaka og pynt med sitrus skall.

 
Velbekomme
  

 
 
Smil og Klem
 
Monica

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar